10 Mayıs 2011 Salı

Sansür sizsiniz

Sansür hayatımızda hep var mıydı yoksa medya ile mi hayatımıza girdi  tartışmalı bir konudur. Genel bir bakış açısıyla değerlendirirsek, çoğu konuda karşımıza çıktığını da görürüz. Öyle ki bazı durumlarda sansür bir ülkeyi, bir topluluğu daha iyi değerlendirmek için kıstas olarak da kullanabileceğimiz bir kavramdır. Az gelişmiş ülkelerde sansürün hükümet tarafından bolca kullanılması, gelişmiş ülkelerde ise medya da her türlü görüşe yer verilmesi, bir çok zıt görüşün tartışılması, sansürün sosyal hayatta pek bir yerinin olmaması buna örnek olarak verilebilir.  
Elbette sansür dendiğinde ilk olarak bakılması, incelenmesi gereken kurum medyadır. İnternette televizyonda radyoda bir çok sansür ile karşılaşıyoruz  örneğin  internetin hayatımızı şeffaflaştırdığı noktada araya giriyor olması belki de  sansürün tek iyi noktası.
Fakat bu iyi nokta bazen şeffaf ve objektif bilgiye ulaşmamıza engel de olabiliyor
İnsanların internette yasaklarla karşılaşması pek de güzel bir durum değil çünkü insanlar özgürce istediği her noktaya ve istediği her bilgiye ulaşma hakkına sahiptir. Konu her ne olursa olsun insanlar fikirlerini özgürce istediği yayın organında dile getirmeliler bu kimin fikrine karsı olursa olsun engellenmemeli,  çünkü hayatta tek bir fikir olursa toplumun gelişmesini bekleyemeyiz Mustafa Kemal ATATÜRK çok partili döneme geçmesinde bunun bir örneğidir  farklı fikirlere saygı duyduğunu gösterir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder